Sällskap sökes!

 
Har du en snäll häst eller ponny att låna ut som sällskap till Tibelle under vintern? Söta Tibelle kan ju inte stå ensam i stallet och då köp av tävlingshäst blir först till i våren behöver vi nu hitta en fyrbent kompis.
 
Hästen/ponnyn kommer att stå inne i stall på nätterna men gå ute hela dagarna tillsammans med Tibelle i stor hage. Vi kommer att fodra fyra gånger per dag och sköta om pållen på bästa sätt.
 
Vi önskar låna hästen/ponnyn från slutet av oktober till slutet av mars. Vi vill alltså låna, inte hyra, köpa eller få. Hästen är tänkt att fungera som sällskap, men finns önskemål om att den ska ridas (engelskt eller western) är det självklart inte något problem.
 
Hästen/ponnyn ska:
- vara snäll med Tibelle!
- vara lätt att hantera
- om den inte ska ridas behöver den kunna gå oskodd
- kunna stå ensam i hage/stall en timme eller två
- inte ha haft fång
- kunna äta hösilage
- hellre vara gammal och klok än ung och yster
- måste vara så pass frisk att den kan gå i hage utan att bli halt eller må dåligt på annat sätt.
 
Om det är en ponny bör den vara minst i storlek kategori B så att den inte kryper under staket (eller blir smällfet!). Det är också en fördel om hästen/ponnyn finns i Skåne med omnejd.
 
Om nu någon råkas läsa detta och tänker - "Attans, jag har ju bara en superfin snäll, frisk tävlingshäst (hopp, dressyr, fälttävlan eller western) i full tävlingskondition som behöver ett hem över vintern och som jag sedan tänker sälja till våren" så är ju inte jag den som säger nej till det. Jag skulle nog kunna stå ut med att låna en sådan häst också 😄
 
/Sara
Ps. Jag nås väldigt lätt på Messenger! Sök Sara Palmman