BFF

Vårens ovänskap är helt glömd, numera är det tugga på samma tuva som gäller för Tibelle och Nell. Tack och lov har de blivit bästisar. Jag är verkligen glad att de gillar varandra, det känns så mycket bättre i hjärtat när hon får gå tillsammans med någon annan fyrbent och inte bara stå och hänga alldeles själv i hagen hela dagarna.
 
I söndags flyttade hästarna från sommarbeteshagen till sina vanliga vinterhagar. Lika ivrig som man är att släppa dem på bete på försommaren lika skönt är det att vara tillbaka i vanliga rutiner när hösten kommer. Tibelles "gravid-mage" har äntligen börjat ge med sig och numera ser hon ut som en alldeles vanlig, lite lätt rundnätt, häst igen.
 
Om det beror på höstluften eller det minskade midjemåttet vet jag inte, men med glädje kan jag konstatera att nu har fullblodsgenerna vaknat igen! Rara Tibelle skrittar på som bara den och har riktigt fint klös i galoppen, det är verkligen roligt att vara ute med henne. Fram till Anna Kiropraktor ska titta på henne i slutet av månaden gör vi det vi är bäst på - alltså skritt, galopp och klättring ute i skogen. Travar gör vi inte så mycket. Jag längtar givetvis grymt mycket efter att få träna för tränare, men ska villigt erkänna att full fräs i skogen gör mig på väldigt gott humör varje gång.
 
/Sara

Bloppis!

När man har lock för öronen och därför är halvdöv, hostar som en galning och dessutom inte har någon röst så gör man inte så mycket nytta på jobbet. Men feber har jag inte så kan pyssla på lite här hemma. Givetvis hamnar jag i sadelkammaren nere i källaren och börjar rensa. Så nu är det dags för bloppis igen! 
 

 
Quiltad klassisk jacka från Kingsland. Grön. Stl M (38) Nypris ca 1200 kr, säljs för 500 kr. 
Spooks väst, brun. Stl L, men väldigt liten i storlek så den är som stl 38. Nypris ca 1100 kr, säljs för 450 kr.
 
Om du är intresserad av någon av prylarna så hör av dig via Messenger eller SMS (jag har ju som sagt ingen röst...). Allt är helt och rent. Jag skickar gärna (inte boxmattorna...) men köparen får betala frakten. Swish har jag så klart :)
 
/Sara

Lunchlåda

I strålande höstväder blev det utomhusjobb i stallet hela dagen. Inte för mig - med min dunderförkylning hade jag fullt sjå att bara ta hand om Sötmulen - men Palle och Mattias körde på hela dagen med att fixa lunchlådor.
 
Alltså inte matbackar att ta med till jobbet så klart, utan nu snackar vi stooora lådor som man kan fylla med hö som på givet timslag öppnar sig och matar hästarna. Oerhört praktiskt för att fixa lunch-givan utan att någon (läs stressad stallägare med åttioelva andra saker att göra...) ska behöva vara på plats även vid lunch var eviga dag.
 
Nackdelarna med lunchlådorna är att de är rackarns dyra och dessutom rätt små så det kan vara svårt att få plats med så mycket som behövs om man har en hungrig (Tibelle) häst. Men jag har ju den stora lyckan att vara gift med en händig man som gillar att konstruera fiffiga prylar (här kan du se några av hans tidigare verk) så under de senaste veckorna har han med frenesi letat och köpt material till fem lunchlådor för att sedan förvandla garaget till låd-görar-verkstad. Efter ett gäng timmars sågande, skruvande, pop-nitande, borrande och limmande blev så fem jätte-lådor klara. Efter gårdagens fixande hänger nu lådorna uppe och dagens lunch serverades med automatik. Tjohej!
 
Vad gjorde vi hästnördar utan våra hjälpsamma respektive? Tack för att ni orkar, vill och kan!
 
/Sara