Lattjolajbanlåda

Denna vinter verkar det som om kung Bore kör med någon slags lattjolajbanlåda. Förra veckan bjöds det på följande väder: Tisdag: minus 30 grader. Onsdag: 3 dm snö dimper ner. Torsdag: noll-gradigt. Men hallå!
 
De som har hand om vinterväghållningen gör ett fenomenalt jobb för tillvaron funkar torts allt rätt bra ändå. I onsdags var det förstås lite kämpigt när snöfallet kombinerades med stark vind. Då valde jag faktiskt att låta cykeln stå kvar i garaget när jag skulle ta mig till jobbet. Att promenera och köra bil funkade dock utan större problem.
 
Vi har mycket snö i Luleå, men jag tror faktiskt att det är snäppet värre i Boden där Tibelle bor.
 
Staketstolparna är vanligtvis gott och väl över 1,70 meter höga. Det som på bilden ser ut att vara den nedersta tråden är vanligtvis den i mitten. I somras när Maggan Hopponny gick i hagen var den översta grindtråden helt överflödig och det räckte gott att stänga trådarna längst ner och i mitten. Idag är den understa tråden sedan länge begravd i snön.
 
Självklart finns det många fördelar med snön, hästarnas ben och täcken är rena och underlaget är perfekt för uteritter. När vi i helgen åkte ut till stugan kom vi på ytterligaren en - midjedjup snö gör att det blir rätt liten risk för inbrott i obebodda sommarstugor!
/Sara