Så efterlängtat

Som vi har väntat och längtat! Efter närmare tio månader med snudd på omänskligt hårt jobb av Kristina och Mattias är nu deras nya stall klart och vi har fått flytta in. Tibelle har fått en box som är stor som en mindre insjö och med öppen boxfront kan hon till sin stora belåtenhet få sig en klapp på nosen av alla som går förbi.
 
Hagen är stor och äntligen får hon gå tillsammans med en kompis igen.
 
Inflyttning sista helgen i april lät ju så bra - då är ju marken så gott som befriad från snö var tanken. Jo, men eller hur. För att ens kunna komma fram till hagen behövdes en rejäl insats med snöskyffeln.
 
 
Vi behövde inte oroa oss för att de skulle tokspringa i alla fall. Och ja. Det är Tibelle som där i bakgrunden har hittat ett nytt sätt att ta sig fram :D
 
/Sara

Säsongsavslutning?

Förra söndagen tog vi med oss skidorna till stugan för att köra en sista tur ute på isen för den här säsongen. Helgen innan låg isen tjock och vi såg fram emot en skön tur.
 
Glatt skidade vi ner på isen och var väldigt belåtna över att det inte var det minsta blött vid strandkanten utan att vi kunde komma ut på viken helt torrskodda. Gissa om vi blev snopna när vi kommit halvvägs ut i viken och skymtade något blått som glittrade. Jojomen, i fjärden hade isen dragit sin kos och vi möttes av helt öppet vatten.
 
Palle skulle förstås envisas med att åka ända ut till kanten. Jag var inte helt nöjd. Speciellt inte då Kalle och Emil tyckte att det var en förträfflig idé att följa med husse. Fick ta i på skarpen innan de vände. Kalle och Emil alltså, Palle han lade dövörat till. Men han kastar ju sig å andra sidan inte ut i havet om han råkar få syn på en fågel så jag var inte så orolig.
 
I söndags kändes det definitivt som att skidsäsongen var över. I måndags var jag inte lika säker, då vräkte snön ner och jag fick klampa fram i nästan två decimeter nysnö på morgonrundan med hundarna. I år får vi nog vara nöjda om snön behagar ha tinat till midsommar. Suck.
 
/Sara

Bloggtips

Vid en liten sjö i Småland bor Ida. Idas häst racerlaman Tell är släkt med Tibelle och kommer från samma uppfödare. Tell och Tibelle stod mitt emot varandra i stallet under många år, tack och lov utan att Tell lyckades lära ut alla sina tricks och upptåg. Tell är på många sätt en speciell häst och i bloggen beskriver Ida deras vardag på både roligt och intressant sätt så bloggen Att försöka bli bra på fälttävlan rekommenderas varmt!
 
/Sara