Som semester

Trots att det ännu är flera veckor kvar innan det är dags för semester gav lördagens aktiviteter en rejäl försmak. Började med att sova elva timmar i ett streck och sedan vakna i ottan pigg, utvilad och glad. Morgonturen med hundarna fick bli en kortvariant och vi skyndade istället hem och väckte Palle. Sol och knappt en krusning på havet.
 
Då är det bara att strunta i alla måsten och bege sig ut på en tur med båten.
 
Vi är ju rookies i denna del av skärgården så vi åkte bara ut till Klubbviken, som enligt kapten tydligen var som att köra på en motorväg. Väl där valde vi bort trängseln (det var två andra på stranden) och promenerade istället till öns baksida.
 
Där är naturen väldigt säregen, det är extremt långgrunt men ändå med en massa stenbumlingar utspridda.
 
Emil och Kalle gillade promenaden, speciellt den delen där vi fick kryssa mellan högarna med älgbajs. Jisses, det måste varit en hel koloni med älgar på ön i vinter!
 
Och som vanligt gick poserandet för kameran sådär...
 
Efter välförtjänt lunchmacka bar det hemåt igen. På väg hem kunde jag glädjas åt att isbrytarna inte hade något att göra utan också verkade ha semester-känsla. Thank God!
 
Efter ett snabbt stallbesök (där det inte gick att ta miste på att även den lilla flodhästen gått all in vad det gäller semester...) avslutade vi dagen med att kalasa på Cg:s.
 
För att riktigt fylla hela semester-känsla-kvoten lyckades jag sedan fastna (och hålla mig vaken!!!) vid Tvn och såg en riktig feel-good-töntig-film halva natten.  
 
När veckan i morse startade med ett tropiskt ösregn (fast helt utan tropik-värme) var jag synnerligen glad att vi passade på att köra hela semester-rejset på en och samma dag.
 
Bara ett dopp i havet som ännu är kvar på to-do-listan. Men det får nog vänta till semestern börjar på riktigt.
 
/Sara