Semesterns sista dag

Min sista semesterdag var i tisdags. Hade tänkt ägna dagen åt att göra ingenting, bara slappa och slöa. Det gick inte så bra. Jag och Kalle hamnade i blåbärsskogen utan bärplockare men med hink så inte blev det direkt någon större skörd men det var väldans lätt att rensa. Kalle gillade väl övningen sådär - för lite (läs inget) fika och för många mygg för hans smak. Tempot var däremot lagom - medan matte stod på huk och plockade satt han i blåbärsriset och vaktade (läs softade).
 
Där hemma passade vi på att göra klart årets väldiga byggprojekt, hrm.
 
Med hundar som gärna slår en drill eller två i trädgården är det inte läge att odla grönsaker i markhöjd. Kom i början av sommaren på idéen att trava ett par lastpallar på varandra så att pallkragarna med odlingen kom upp en bit. Det hela funkar bra, men hur snyggt är det med lastpallar ståendes på varandra? Sagt och gjort, på semesterns sista dag bar det äntligen iväg till affären för att köpa insynsskydd i bambu och sedan skruva fast å såga av i lagom höjd. Simsalabim så blev det en lätt asiatisk touch på odlingslådan.
 
Med bambun uppskruvad och bären plockade var det dags för en tur med fröken häst. När jag gick ut i hagen för att hämta henne försökte hon tydligt och klart förklara att det där med semesterns sista dag verkligen inte gäller för henne.
 
 Gå i hage och äta gräs det kan man ju göra länge än!
 
/Sara