Säsongsavslutning?

Förra söndagen tog vi med oss skidorna till stugan för att köra en sista tur ute på isen för den här säsongen. Helgen innan låg isen tjock och vi såg fram emot en skön tur.
 
Glatt skidade vi ner på isen och var väldigt belåtna över att det inte var det minsta blött vid strandkanten utan att vi kunde komma ut på viken helt torrskodda. Gissa om vi blev snopna när vi kommit halvvägs ut i viken och skymtade något blått som glittrade. Jojomen, i fjärden hade isen dragit sin kos och vi möttes av helt öppet vatten.
 
Palle skulle förstås envisas med att åka ända ut till kanten. Jag var inte helt nöjd. Speciellt inte då Kalle och Emil tyckte att det var en förträfflig idé att följa med husse. Fick ta i på skarpen innan de vände. Kalle och Emil alltså, Palle han lade dövörat till. Men han kastar ju sig å andra sidan inte ut i havet om han råkar få syn på en fågel så jag var inte så orolig.
 
I söndags kändes det definitivt som att skidsäsongen var över. I måndags var jag inte lika säker, då vräkte snön ner och jag fick klampa fram i nästan två decimeter nysnö på morgonrundan med hundarna. I år får vi nog vara nöjda om snön behagar ha tinat till midsommar. Suck.
 
/Sara