Böjer mig inte

Har du någon gång funderat över hur tvättmaskiner och torktumlare är konstruerade? Det har jag, många gånger. Har kommit fram till att konstruktören nog tänkte att användaren skulle vara en Lancashire Heeler. Eller möjligen en Dvärgpinscher. Om man har något högre mankhöjd är det bara att kröka rygg eller kravla runt på knä varje gång någon av maskinerna ska tömmas eller fyllas.
 
Om man blir less på krypandet och krökandet kan man köpa en ställning för att höja upp maskinerna. Det är en liten enkel konstruktion av järnrör, som kostar typ 4 000 kronor till en maskin. Sicken tur att jag är gift med UppfinnarJockes kusin. Han gjorde en ritning och lämnade in till en firma som svetsar grejor. Det tog ganska många månader, men plötsligt ringde de och sade att en ställning som rymmer båda maskinerna var klar, 1500 pix ville de ha för besväret.
 
Lite rödfärg, några lister, två mosaikplattor, en flitig man och några svordomar senare var saken biff.
 
Nu behöver ingen av oss böja oss för maskinerna längre, men arbetsbänken där klor klipps och hundgaddar borstas finns kvar. Dessutom i lite piffigare version än tidigare.
 
Tji fick du tvättmaskinskonstruktören!
 
/Sara