Bra effekt

Så länge Tara Terrier var med oss var hon alltid den som låg i täten på promenaderna med Kalle och Emil tätt efter. Ganska snart efter att hon fick somna in blev Emil och Kalle väldigt gamla, sega och långsamma. På promenaderna har de hela sommaren och hösten varit så tröga och har inte alls velat springa. De är ju förvisso 9 och 10 år och med ålderns rätt inte lika fulla av energi som förr, men fy vad trist det är när de släpar efter som två ankare där bak. 
 
Jag har fått anpassa promenaderna så att det bara blir en lång tur per dag och då funkar det ganska bra. Men ibland har det ändå varit segt och Emil har också blivit lite halt på sluttampen. Efter alla hältutredningar på hästen har det inte känts så lockandet att börja med Emil också. Det är ju rätt sannorlikt att det är de vridna framben som är boven i dramat. Det känns ju troligt att lederna har slititis hårdare och att han därför får lite ont. Att ge Metacam är inte ett alternativ - det har vi testat efter en operation med resultatet att han bajsade ner hela huset. 
 
Men under de senaste veckorna har läget förändrats och långa stunder är nu båda hundarna faktiskt före mig igen. Emil har inte visat någon hälta och då han börjat röra sig lite mera så har också Kalle kommit igång och skuttar på nästan som förr. 
  
Trots att jag är genuint skeptisk till olika mirakelmedel så köpte jag för ett par veckor sedan en flaska Hyaluron och Emil har fått en skvätt varje dag. Det innehåller samma substans som man sprutar in i hästarnas leder när de är halta och sägs ska "smörja" lederna på hårt arbetande eller, som i vårt fall, gamla hundar. 
 
 
Kanske är det höstvädret eller något annat än "Pigg-drickat" men det är otroligt mycket roligare att gå på promenad med de två prinskorvarna nu. Att se dem travandes framför mig, istället för att jag hela tiden måste vända mig om och på alla möjliga sätt försöka få dem att raska på, känns som ett stort lyft.
 
Fast jag har talat om för Emil att om han som i ungdomens dagar börjar sätta iväg på egna långväga utflykter då blir det inget mer Hyalouron!
 
Eller så får väl matte börja ta sig en slurk också.
 
/Sara