Täcke på!

Betessläpp brukar vara liktydigt med sommar, sol och varmt men så var verkligen inte fallet i år. Stark nordlig vind, några regnstänk och sju (!) grader bjöds dagen före midsommarafton, men gräset stod frodigt så det kändes ändå rätt att låta hästarna få smaka på det goda. Kan dock inte minnas att jag någonsin tidigare varit med om att hästarna måste ha täcket på vid betessläppet.
 
Nell och Tibelle har gått tillsammans i sin vanliga hage en tid så vi var inte oroliga för att släppa ut dem i sommarhagen men då Nell haft vissa problem med att behålla skorna kvar på hovarna ville vi helst undvika rejs.
 
Testade ett knep som brukar funka bra för att slippa en massa spring - vi ledde dem helt enkelt ett varv längs staketet innan vi släppte dem lösa. Det visade sig vara helt rätt melodi för när vi väl tog av grimmorna så traskade båda hästarna beskedligt iväg i stillsam skritt med näsorna i gräset.
Fastän jag är en frusen typ ska jag försöka att inte klaga på det kalla vädret för förutom att insekterna flyr sin kos så är det ju helt perfekt för att rida och träna. Men visst var det skönt tidigare i veckan när vi var på utflykt med jobbet och fick uppleva riktig skärgårdsidyll med sol, värme och klarblått vatten...
 
/Sara