I soptunnan!

Igår hamnade vi lite off track då en hästätande tallkvist låg på stigen och Tibelle ansåg att det var bäst att i full galopp hoppa ut i djupsnön. Det är sådant som hästar från södern gör första åren. Sedan lär de sig att hoppa ut i snön är dålig idé, för hårt packad och över metern djup snö är svår att bemästra och synnerligen krånglig att ta sig ifrån. Då är hästätande tallkvistar att föredra. Men som sagt. Det tar några vintrar innan de lär sig.
 
Nåväl. Efter en viss kraftansträngning så släppte snön sitt grepp och vi kom tillbaka på den lagom snötäckta stigen igen. Travade fram några steg och kände till min fasa att Tibelle linkade till. Tittade ner och såg att ena framskyddet glidit runt och kasat ner. Men inte bara det - skyddet hade helt gått sönder. Plasten hade spruckit och lämnat skarpa kanter. Inte konstigt att Tibelle linkade till då en av kanterna skurit upp huden!
 
Tur i oturen så var det bara ett ytligt sår som än så länge inte verkar ge några allvarligare följder men direkt när vi kom tillbaka till stallet gjorde jag som Sverker i Plus och kastade skydden i soptunnan.
 
Efter att ha surfat runt på nätet förstår jag varför de där plastskydden säljer så bra.
Plastskydd: bara att spola av eller slänga i tvättmaskinen, kostar 250 kr.
Läderskydd: kräver puts med sadeltvål och trasa, kostar 2 000 kr. Phu!
 
Kan bara säga att efter gårdagens händelse spelar det ingen roll - aldrig mer plastskydd!
 
/Sara