Vardagslunken

När vardagen tar vid har vi alla våra rutiner och gör väl ungefär samma sak varje dag. Det märks tydligt på morgonrundorna då jag och hundarna möter samma joggare, samma hundrastare och samma stavgångare så gott som varje dag. Dessutom möter vi dem på ungefär samma plats, ibland är det inte utan att det känns som att man är med i filmen "Måndag hela veckan".
 
Under sommar och semester blir ju vanorna andra och det kan gå massor av veckor utan att vi möter de gamla vanliga. Till framförallt Emils stora glädje mötte vi i fredags äntligen Sockan och Diesel. Emil är ju numera duktig och håller sig snällt vid mig när vi möter andra, men när Sockan och Diesel kommer är det helt omöjligt! Så fort han får syn på dem börjar han gnälla och innan jag hinner reagera drar han iväg som en raket.
 
Fast i ärlighetens namn vet jag inte om det verkligen är Sockan och Diesel som drar, eller om det är deras respektive matte som ofta bjuder på godis? Det kan man inte säkert veta, men man behöver bara titta på fotot för att se vems hundar som har tveksam uppfostran. Uppenbarligen funkar kommandot "Sitt" inte på hundar med Palmman som efternamn.
 
/Sara