Skickliga och uthålliga


Veckans inledning med tvåsiffriga plusgrader övergick i torsdags till minusgrader vilket verkligen sabbade ridunderlaget - det blev givetvis glashalt och knöligt till förbannelse. Å andra sidan gjorde det underverk med skidföret och skaren blev fantastisk. I lördags åkte jag, Palle och mamma till stugan. Emil var mycket nöjd över att hans alldeles egna mormor följde med. Trots att mamma åkt skidor på dessa isar i mer än 40 år verkade Emil ta det som sin uppgift att visa henne vägen, förutom de gånger han fick korn på en hare - då fick mormor klara sig bäst hon kunde.
 
Förutom det excellenta skidföret blev det en riktig PR-skidtur då vi med solen i ansiktet och vinden i ryggen fick uppleva hur vi förvandlades till synnerligen skickliga och uthålliga skidåkare.
 
Jo, det blev förstås tungt på hemvägen. Men då gjorde jag och mamma som stockholmarna och tog av oss skidorna och promenerade hem. Palle vägrade att vika sig och skidade hela vägen, vill inte ens gissa vilken träningsvärk han hade dagen efter.
 
/Sara