Så mycket bättre

Gissa om Ruf blev nöjd över att byta sin lilla sandpaddock mot en stor hage full med gräs?
 
Planen var att åka till sommarkollot till helgen, men då stackarn sett så uttråkad ut den senaste tiden bestämde jag mig igår morse för att höra mig för om vi kunde komma tidigare. Och jodå, det gick alldeles utmärkt så redan samma eftermiddag packades alla prylar och Ruf kläddes på för en tur i transporten. Nog för att han blivit väldigt lätt att lasta det senaste halvåret, men denna gång var det nästan löjligt. Han hade så bråttom in i släpet att jag knappt hann med - snacka om att han var sugen att åka på utflykt! 
 
För er som hängt med på bloggen ett tag - visst ser omgivningen bekant ut? Japp, Ruf kommer att spendera sommaren på Stall Ronningen i Boden där han stod förra året. Alla gamla kompisar är kvar och redan igår fick han återse förre boxgrannen Castello. Att Ruf kände sig hemma och även kände igen Castello gick inte att ta miste på.
 
Känns verkligen bra att Ruf nu får full stimulans på dagarna tillsammans med sina gamla kompisar, samtidigt som han får utöva sin favoritsysselsättning - att äta. Betet är ganska magert så jag behöver nog inte oroa mig att han ska bli för tjock. Förutom att betet är magert finns en annan fördel - det fläktar nästan alltid just på den plats där hagen ligger så insekterna trivs inte så bra där. Men givetvis. De norrländska insekterna är inget för tunnpälsade hästar att leka med så den största delen av sommaren kommer Ruf att få sova inomhus. Hellre mockar jag en kärra om dagen än att lille hästen ska bli nattamat för knotten.
  
Som alltid blir jag lika glad varje gång jag ser hästar släppas på bete - har du samma böjelse så bjuds här två minuters ihopklippt feel-good-film :)
 
/Sara
Ps. Notera att Castello Dressyrhäst tajmar musiken nästan perfekt!