Fullmatad

Uppladdning och förberedelser inför träningshelgen pågår för fullt. Ruf fungerar oväntat bra och fläckvis känns han som en riktig reiner. 
 
Efter en hel dag i gräshage, dessutom i kallt ösregn, fick jag igår stuva om träningen helt. Planen var ett galoppjobb i ridhuset men redan när jag tog in honom från hagen och ställde honom i boxen förstod jag att planen måste ändras. När han kom in åt han i vanlig ordning upp havren men sedan ställde han sig med huvudet mot boxväggen och somnade direkt. Ögonen var halvslutna, underläppen hängde nästan ner till knäna och humöret var minst sagt bistert när jag gläntade på boxdörren och försiktigt försökte väcka honom.
 
Fastän täcket hållit tätt mot regnet var han ändå kall om ryggen och valet att ta en sväng i skogen blev självklart då en grässtinn, trött och frusen häst knappast lär prestera något vettigt. Tanken var att bara skritta, men efter 20 minuter verkade paltkoman lätta och gräset istället kicka in en viss "våryra" så Ruf skuttade glatt iväg både i trav och galopp. Förhoppningsvis ger gräset idag mer energi än det tar, och kanske har han även sluppit regn, så att vi kan köra det där galoppjobbet i kväll istället.
 
 
På tal om regn. Det lutar åt att vi snart får uppleva ett regnrekord. Det har inte regnat så här mycket under maj månad sedan mätningarna startades, 1944... Alltid någe.
 
/Sara
Ps. Mer fyndigheter i stil med löpsedeln ovan hittar du på Lasses humorsida på FB.
#1 - - Vera:

Kom inte all årets nederbörd som snö, alltså? :O

Svar: Om det varit så väl!
Sara