Tre av fyra

Så var veterinärbesöket avklarat. Ruf var som väntat lite halt både här och där. Faktiskt var han helt frisk på endast ett av fyra ben. Han reagerade vid  böjprov på höger bak samt på båda framkotorna och var även initialt halt vänster fram. Hältan beror mest troligt på att sten-trampet för åtta veckor sedan fortfarande spökar. 
 
Ett positivt besked var att de pålagringar han sedan tidigare har i kotlederna inte är aktiva och inte heller har förändrats alls. Vanligt på quarterhästar är cystor i bakknäna, men vi bjöds på ännu ett positivt besked då Rufs röntgenbilder inte visade något. Det var samtidigt det bekymmersamma - att bilderna inte visade något alls. För uppenbarligen har han ont och har inflammationer i lederna, men vi har inte en aning om varför.
 
Han behandlades därför på traditionellt vis och blev sprutad med cortison i de smärtande lederna och ska stå i box(-hage) i två dagar. Sedan blir det större hage och skritt 30 minuter om dagen fram till den 1 juli då det är dags för återbesök. 
 
Det är rätt troligt att han kommer att behöva sprutas igen, så minst en månads skrittande räknar jag med. Sedan får vi se.
 
Har vi turen på vår sida kommer det att räcka med två behandlingar för att få en frisk häst. Vill det sig illa så biter behandlingen inte alls, eller så drabbas han av samma sak igen så fort han åter tränas för fullt igen. Åt vilket håll det går är omöjligt att veta och jag lägger inte energi på att grubbla över det. Däremot hade jag verkligen önskat att vi hade kunnat lista ut vad som spökar i det där bakbenet...
 
/Sara 
 
#1 - - Anonym:

PSSM?

#2 - - Sara P:

Testad - och är negativ.