Fiffigt värre

Veterinärens ordination till Ruf var två dagar i boxhage och därefter i stor hage, men utan att springa. Nog för att Ruf är lugn och snäll men helt säker på att han inte någon gång under dagen kommer att dra en repa i full galopp kan jag inte vara. Men att låta stackarn gå i boxhage hela sommaren utan att han faktiskt måste känns ju onödigt.
 
Så kom jag på ett gammalt knep - labyrinthagen! Efter att ha shoppat loss på Granngården blev det hagbygge. En lång men smal hage i den vanliga beteshagen fick det bli. För att han inte ska kunna dra på i full fart genom hela hagen satte vi med jämna avstånd upp staket tvärs över från ena långsidan nästan ända fram till den andra. Resultatet blev en typ av labyrint, modell större.
 
Tror att denna variant kan funka bra, han kan röra sig, beta och ha kontakt med sina kompisar men hålls ändå från att tok-springa. Imorgon testar vi och det blir spännande att se vad den gode Ruf tycker om denna uppfinning. Jag och Palle tyckte i alla fall att det var fiffigt värre!
 
/Sara